image
Sursa foto: jurnal.md

Șeful Regiei Autosalubritate a ridicat un salariu lunar de peste 60 mii de lei în 2019; Axentiev: „Mai puțin decât un șofer”

Conform raportului privind verificarea corectitudinii gestionării patrimoniului, utilizării mijloacelor financiare și rezultatelor activității manageriale a întreprinderii din cadrul Î. M. Regia „Autosalubritate” prezentat de primarul general, Ion Ceban, Eugeniu Axentiev a primit pe parcursul anului 2019 salarii și prime în sumă de circa 700 de mii de lei. Axentiev susține că pe timpul pandemiei a primit un salariu mai mic decât al unui șofer.

Șeful Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, care ieri a fost demis din funcție, ar fi primit, pe parcursul anului 2019, circa 700 de mii de lei sub formă de salarii și prime, susține primarul general Ion Ceban. Concluziile se conțin în raportul privind verificarea corectitudinii gestionării patrimoniului, utilizării mijloacelor financiare și rezultatelor activității manageriale a întreprinderii, prezentat de primarul general, Ion Ceban.

Voi cunoașteți ce salariu are domnul Axentiev? Acesta a ridicat anul trecut 700 de mii de lei. Asta ar însemna un salariu lunar de 62-64 de mii de lei. Toate acestea acțiuni nu s-au desfășurat în circumstanțe legale. El singur și-a atribuit mai multe prime, atunci când salariul mediu pe întreprindere este puțin peste 12 mii de lei. Au fost constatate mai multe neregularități în raport cu angajații. Începând cu faptul că urmau să ofere câte 500 de ml de lapte pe zi fiecărui angajat, dumnealui le-a transformat în unt, pentru a fi oferit pe un an întreg”, a declarat Ion Ceban.

Eugeniu Axentiev susține că salariu pe care l-a avut l-a moștenit de la fostul șef și că nu l-a majorata ba dimpotrivă, a fost micșorat, pe timp de pandemie, ar fi primit „mai puțin decât un șofer”.

Ion Ceban a vorbit despre mai multe nereguli depistate la Î. M. Regia „Autosalubritate”:

Cât ține de incendiul de la Țânțăreni am avut și avem în continuare pierderi mari, în prezent fiind realizate lucrările pe poligon. Iresponsabilitatea funcționarului a generat cheltuieli suplimentare la bugetul municipal și a stârnit nemulțumirea oamenilor din localitățile din preajmă, din cauza fumului dens eliminat în rezultatul incendiului. Mai mult, am auzit că cei care lucrează la Țânțăreni, la construcția digului, mai lucrau la domnul Axentiev acasă”, a precizat Ion Ceban.

Domnul Axentiev s-a dovedit a fi șmecher, de ieri este pe foaie de boală. Un lucru obișnuit pentru unii funcționari, care nu vor să plece din funcție”, a mai punctat edilul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: