image
Sursa foto: Getty Images

Madrid, Torino și acum Londra; Ajax, aproape de o finală de vis

Golul lui Van de Beek a făcut diferenţa în favoarea Ajaxului în partida tur cu Tottenham. ”Lăncierii” lovesc din nou în Europa şi speră la o finală incredibilă de Liga Campionilor.

Ajax a fascinat din nou în Uefa Champions League. Formaţia lui Ten Hag a marcat prima pe Tottenham Stadium şi închis apoi excelent jocul pentru un succes mare, care-i conferă prima şansă la calificarea în finala Champions League.

Încă din primele 10 minute s-a văzut că Ajax este formaţia care deţine controlul meciului. Olandezii s-au instalat în jumătatea de teren a gazdelor, iar din piciorul lui Zyech a plecat golul care a descătuşat formaţia batavă. La finalizare s-a aflat Donny Van de Beek, un fotbalist care a devenit astfel al treilea cel mai tânăr marcator din istoria semifinalelor de Liga Campionilor jucate de Ajax.

Golul său a cântărit enorm. Ajax a stat excelent în teren din acel moment, a închis bine culoarele spre poarta lui Onana, iar Spurs s-a apropiat foarte greu de poarta oaspeţilor. De altfel, după primele 45 de minute, Ajax schimbase nu mai puţin de 113 pase în terenul advers, în timp ce Tottenham doar 50.

Pochettino a schimbat din mers şi a trecut de la un sistem cu trei fundaşi, la unul cu patru şi doi atacanţi. Absenţele lui Son şi Kane au cântărit însă enorm în jocul echipei sale, iar Tottenham n-a putut spera la mai mult. Au existat momente de panică la poarta lui Onana, dar nu atât de periculoase pe cât şi-ar fi dorit fanii britanici. Fernando Llorente şi Dele Ali au fost cel mai aproape de gol, dar spre final, tot Ajax era să mai puncteze o dată. A fost rândul lui David Neres să aibă golul în vârful bocancului, dar bara l-a salvat pe un Hugo Lloris aproape spectator.

La final, Ajax s-a impus cu 1-0 şi are acum o şansă uriaşă de a juca finala de la Madrid. Returul decide, dar indiscutabil, Neres, Tadic sau Van de Beek sunt la un pas de o performanţă uluitoare! Formaţia lor a câştigat în acest sezon la Madrid, Torino şi acum Londra.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: