„Sabotajul s-a pornit. După ce locuitorii municipiului au zădârnicit consecutiv planurile regimului privind promovarea celor doi candidați al lui Plahotniuc, mafia a apăsat alt buton cu denumire SABOTAJ. Acest proces a început chiar până la intrarea în funcție a lui Andrei Năstase. Azi e miercuri, însă Consiliul Electoral de Circumscripție este foarte departe de întocmirea procesului-verbal totalizator privind rezultatele alegerilor din 3 iunie. Se plâng că foarte greu vin procesele-verbale de la toate secțiile de votare (deși observatorii noștrii au adus aproape toate copiile proceselor-verbale în dimineață 4 iunie). Că ceva mai verifică CEC. Am realizat că șansele ca actele respective să fie expediate pentru validare către Judecătoria Centru săptămâna curentă sunt mizere”, a declarat Alexandru Slusari.

În paralel, se planifică și tergiversarea procesului venirii la primăria a echipei noi, a adăugat vicepreședintele Platformei DA.

„Din luna iulie, întrăm deja în perioada vacanței. Dar pentru a revoca viceprimarii vechi și desemnarea celor noi e nevoie de decizia Consiliului sau cel puțin de două convocări ale organului reprezentativ municipal, chiar dacă el nu va susține candidaturile propuse. Din surse demne de încredere, cunoaștem deja că din centrul oligarhic de comandă au parvenit indicații ca mai mulți consilieri în luna iulie-august să nu vină la ședință sub pretextul concediilor, astfel încât să nu fie cvorum la ședințe până în toamnă”, a mai spus Alexandru Slusari.

„Andrei Năstase cu echipa lui va depăși cu brio acest sabotaj. Însă oamenii trebuie să cunoască cât de tare regimul să teme de un politicean și administrator anti-sistem mafiot”, a conchis Alexandru Slusari.