image
Sursa foto: jurnal.md

Fostul director al CNA, Bogdan Zumbreanu, demis în 2019, își vrea funcția înapoi; A dat în judecată Parlamentul // DOC

Fostul director al Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, demis de Parlament în 2019, își vrea funcția înapoi.

Zumbreanu a acționat în judecată Parlamentul, iar cauza a ajuns pe masa judecătoarei Ludmila Holevițcaia de la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani

Este vorba de magistrata care, anul trecut, i-a dat câștig de cauză unei persoane intermediare a lui Vladimir Andronachi în schema de acaparare a consulatului RM din Odesa. În urma unei anchete a Jurnal.md, Guvernul a reacționat, calificând decizia de judecată drept ilegală și atacând-o la Curtea de Apel. La 7 aprilie Curtea de Apel a dat dreptate statului și a anulat hotărârea Judecătoriei Râșcani.

Ședința de judecată în cadrul căreia se va examina solicitarea lui Zumbreanu se va desfășura pe 16 august.

Amintim că Bogdan Zumbreanu a fost demis din funcția de director al Centrului Național Anticorupție la ședința Parlamentului din 8 iunie 2019 cu voturile deputaților ACUM și PSRM.

„CNA este controlată politic de PD prin intermediul lui Bogdan Zumbreanu, un om loial lui Plahotniuc. Bogdan Zumbreanu se face vinovat de condamnarea RM la CtEDO în mai multe dosare de rezonanță, cel mai cunoscut fiind Oferta-Plus vs RM (RM a fost obligată să achite despăgubiri de milioane de euro)”, se spune în argumentarea hotărârii.

Alături de Zumbreanu, atunci au fost demișișeful Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: