image
Sursa foto: Getty Images

Adevăratul motiv pentru care Ronaldo a plecat de la Real Madrid

Preşedintele Ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas, a declarat că fostul jucător al celor de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a creat o mare problemă fiscală. Ronaldo, care a fost acuzat de evaziune fiscală, a ajuns la un acord cu autorităţile spaniole pentru a plăti o amendă de 18,8 milioane de euro, după ce şi-a recunoscut vinovăţia în cele 4 capete de acuzare.

Ronaldo a primit şi doi ani de închisoare, însă, cu suspendare. Conform legilor din Spania, fotbalistul nu are antecedente şi astfel nu va fi nevoit să petreacă timp în spatele gratiilor.

Cristiano Ronaldo a fost acuzat că s-a folosit de un paradis fiscal pentru a evita să plătească taxele pentru drepturile sale de imagine. Cazul este similar celui în care au fost implicaţi starul argentinian Lionel Messi şi tatăl său, în urma cărora cei doi au primit condamnări de câte 21 de luni de închisoare, cu suspendare.

Frauda era estimată iniţial la 14,7 milioane de euro, dar în final a fost redusă la 5,7 milioane de euro, restul fiind amenzi şi dobânzi. Procurorii au fost de acord ca pedeapsa să nu fie cu executare.

Preşedintele Ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas, a declarat că Ronaldo a creat, într-adevăr, o mare problemă. Totodată, Tebas susţine că taxele mari percepute de fiscul spaniol au reprezentat un motiv al plecării starului portughez la Juventus, madrilenii nefiind dispuşi să plătească taxe mari. "Ronaldo a creat o problemă fiscală. În Italia, datorită noilor reglementări, va fi altceva. Acesta este motivul pentru care a plecat de la Real",a spus Javier Tebas în cadrul unei întrevederi cu fostul preşedinte al Uruguay-ului, Julio María Sanguinetti, scriu cei de la El Mundo.

De asemenea, şeful La Liga nu este îngrijorat că, prin plecarea lui Cristiano Ronaldo la Juventus Torino, campionatul din Spania va fi mai puţin atractiv.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: