image
Sursa foto: Maia Sandu//Facebook

Președintele RM: „România a donat din propriile vaccinuri, iar o asemenea mărinimie cimentează prietenia solidă”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit României pentru donația mărinimoasă de doze de vaccin anticoronavirus. Este vorba despre alte 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

„132.000 de doze de vaccin au trecut acum Prutul și vor ajunge în curând la Chișinău. Mulțumim, România, pentru donația generoasă care ne permite să extindem categoriile de persoane vaccinate. România a donat din propriile vaccinuri, iar o asemenea mărinimie cimentează prietenia solidă dintre Republica Moldova și România. Suntem recunoscători domnului Președinte Klaus Iohannis, domnului Prim-ministru Florin Câțu, poporului român pentru solidaritate și eforturile imense de a face posibile aceste donații. Vom continua să construim poduri pentru cetățenii noștri, podul de vaccinuri fiind acum cel mai valoros. Donațiile importante de azi mă fac optimistă”, a mulțumit Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

La finalul mesajului Maia Sandu a reamintit cetățenilor cât este de necesar să se respecte în continuare regulile impuse de autorități pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

„Mergem împreună spre vremuri mai bune, în care îi vom îmbrățișa pe cei dragi și ne vom bucura unii de alții. Pentru a ajunge acolo, trebuie să continuăm să purtăm mască, să păstrăm distanța socială și să ne vaccinăm. Acest lucru va fi posibil în curând pentru mai mulți cetățeni!”, a conchis Maia Sandu.

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova constă în echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19 și vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei din luna decembrie 2020, la Chișinău.

Noutăţile partenerilor

comentarii: