image
Sursa foto: border.gov.md

Un moldovean intenționa să ajungă în Franța cu mai multe țigări ascunse într-o remorcă pentru tractări auto

Un moldovean, în vârstă de 30 de ani, intenționa să ajungă în Franța cu mii de țigări, ascunse într-o platformă pentru tractări auto. Planurile acestuia au fost dejucate de oamenii legii.

Totul a avut loc pe data de 25 noiembrie, la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, pe sensul de ieșire din țară.

Supus controlului a fost un „Mercedes Sprinter”, ce tracta o platformă pentru transport auto. Șoferul se deplasa din Republica Moldova în Franța, declarând în scris că nu are bunuri ce necesită a fi prezentate la controlul vamal.

În baza analizei de risc și a informațiilor oferite SIS, vameșii și polițiștii de frontieră au efectuat un control fizic minuțios al ansamblului de vehicule.

Ca urmare, echipa mixtă de control a depistat circa 19 000 de țigareți de diverse mărci, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Acestea erau ascunse într-un spațiu greu accesibil, amenajat prin modificarea construcției remorcii.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar remorca a fost indisponibilizată. Serviciul Vamal continuă investigațiile în scopul elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: