După arestarea brutală ce a dus la moartea lui George Floyd, numeroşi locuitori din Minneapolis au protestat contra violenţelor poliţieneşti la adresa persoanelor de culoare.

Incidentul a provocat reacţii virulente şi în rândul jucătorilor din NBA, printre care LeBron James, Steve Kerr sau Stephen Jackson.

În timpul arestării, un poliţist a ţinut mai multe minute un genunchi pe gâtul lui George Floyd, care s-a plâns că nu poate respira.

LeBron James a publicat pe Instagram un montaj foto, opunând scena arestării unei fotografii a jucătorului de fotbal american Colin Kaepernick, punând un genunchi în pământ, protestând astfel împotriva rasismului şi a violenţelor poliţieneşti.

"Înţelegeţi acum? Sau încă nu e clar pentru voi?", a scris LeBron James.

La rândul său Steve Kerr, antrenorul lui Golden State Warriors, şi-a exprimat revolta pe Twitter: "Este o crimă. Dezgustător. Sincer, ce nu e în regulă cu noi?"

Revolta a fost şi mai dureroasă pentru Stephen Jackson, fiindcă fostul jucător al lui Spurs şi Warriors a fost foarte apropiat de victimă.

Într-un video, postat pe Instagram, Jackson a dat curs liber durerii şi furiei pe care le simte.

"Floyd a fost fratele meu. Ne spuneam 'gemeni'. (...) Fratele meu era acolo în Minnesota, îşi schimba viaţa, a plecat în Minnesota, conducea camioane. (...) Se va face dreptate. Vor completa un cec gras pentru copiii tăi din partea poliţiei din Minnesota, poţi să contezi pe asta", a afirmat Jackson.