image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roscovanu

Ultima oră! Platforma DA și PAS înaintează moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Fracțiunile Platforma DA și PAS au înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu.

Prezentarea moțiunii nu a trecut fără incidente. Deputații din cele două fracțiuni au protestat tropăind, după ce speakerul Zinaida Greceanâi a refuzat să ofere acces la microfon lui Alexandru Slusari care a prezentat textul moțiunii. Minute în șir, vicepreședintele Platformei DA a vorbit cu microfonul închis.

Cele două fracțiuni acuză actualul Guvern că a subminat securitatea națională și economică a statului, după ce a semnat acordul de împrumut cu Rusia, anulat ulterior de Curtea Constituțională.

Totodată, Guvernul Chicu este criticat pentru faptul că „a gestionat prost” criza social-economică provocată de pandemia de Covid-19.

„Acest Guvern nu a înțeles problemele esențiale cu care se confruntă sectorul privat. Soluții propuse de Guvern au însemna un șoc fără terapie pentru toate sectoarele economice”, a prezentat Alexandru Slusari argumentele moțiunii de cenzură.

Totodată, opoziția acuză Executivul că nu a venit nici până astăzi cu un plan anticriză în contextul pandemiei.

„Businessul mic și mijlociu a fost lăsat fără izbeliște și a provocat deliberat șomaj”, a adăugat Slusari.

Potrivit legislației, pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: