image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roscovanu

Ultima oră! Platforma DA și PAS înaintează moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Fracțiunile Platforma DA și PAS au înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu.

Prezentarea moțiunii nu a trecut fără incidente. Deputații din cele două fracțiuni au protestat tropăind, după ce speakerul Zinaida Greceanâi a refuzat să ofere acces la microfon lui Alexandru Slusari care a prezentat textul moțiunii. Minute în șir, vicepreședintele Platformei DA a vorbit cu microfonul închis.

Cele două fracțiuni acuză actualul Guvern că a subminat securitatea națională și economică a statului, după ce a semnat acordul de împrumut cu Rusia, anulat ulterior de Curtea Constituțională.

Totodată, Guvernul Chicu este criticat pentru faptul că „a gestionat prost” criza social-economică provocată de pandemia de Covid-19.

„Acest Guvern nu a înțeles problemele esențiale cu care se confruntă sectorul privat. Soluții propuse de Guvern au însemna un șoc fără terapie pentru toate sectoarele economice”, a prezentat Alexandru Slusari argumentele moțiunii de cenzură.

Totodată, opoziția acuză Executivul că nu a venit nici până astăzi cu un plan anticriză în contextul pandemiei.

„Businessul mic și mijlociu a fost lăsat fără izbeliște și a provocat deliberat șomaj”, a adăugat Slusari.

Potrivit legislației, pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

Citeşte mai mult despre

comentarii: