image
Sursa foto: facebook/Igor Dodon

Dodon cere ajutorul lui Erdogan pentru agricultura afectată de secetă

Ministerul Finanțelor a deschis un cont special, pe care vor fi transferate surse financiare în susținerea agricultorilor. Autoritățile au solicitat ajutorul Turciei și al Federației Ruse, a comunicat președintele Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă susținut luni, transmite IPN.

„Vineri am avut o discuție telefonică cu președintele Turciei, Recep Erdogan, unde m-am adresat să vină cu un suport și din partea lor. Sperăm că va fi o decizie pozitivă în următoarele zile. De asemenea, astăzi sau mâine, voi avea discuții și cu conducerea Federației Ruse la același subiect. Sper foarte mult că partenerii noștri vor veni cu suport pentru ca noi să ajutăm agricultorii”, a adăugat șeful statului.

Șeful statului și-a exprimat speranța că, după ploile din ultimele zile, agricultori vor putea prelucra terenurile pentru semănatul de toamnă. „Tot materialul semincer este asigurat. Guvernul a verificat la toate întreprinderile. Semințe în Republica Moldova pentru a asigura semănatul de toamnă sunt”, a declarat șeful statului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: