image
Sursa foto: Jurnal.md

Octavian Țâcu îndeamnă deputații să scrie cu „â” din „a”: Fiul meu a făcut propunerea; Să nu fim de râsul liceenilor

Deputatul Platformei DA, Octavian Țâcu, a îndemnat legislatorii, dar și Guvernul, să respecte normele ortografice ale limbii române și să scrie cu „â” din „a”.

Istoricul a mărturisit în plenul Parlamentului că însuși fiul său care învață în clasa a 9-a a observat greșeala ce se regășește în aproape toate documentele scrise de deputați.

„Isaac Newton, cel care a descoperit legile gravitației, a stat în Parlamentul britanic 20 de ani și a avut o singură propunere care a fost acceptată unanim. El a rugat să se închidă geamul că îl suflă la ureche. Eu sper ca și propunerea mea să fie acceptată în unanimitate, care cu atât mai mult vine de la fiul meu, care este în clasa a 9-a, și uitându-se prin documentele mele mi-a zis „tata, voi nu știți că „hotărâre” se scrie cu â din a?”. Și eu văd două greșeli mari care ostentativ se repetă permanent”, a menționat Octavian Țâcu.

„Nu este o aluzie la raportor, este o propunere către Secretariatul Parlamentului și către Guvern. Eu văd și în hârtiile Guvernului se scrie cu î din i. Deci există un ordin al ministrului din 2016 și o decizie a Academiei de Științe privind noile norme de ortografie ale limbii române. Noi suntem un Parlament care reprezintă un for suprem și care nu trebuie să fim de râsul copiilor de la liceu, care știu cum se scrie corect limba română. Am un apel către toți cei care faceți proiecte de legi. Deja există o normalitate care trebuie acceptată”, a adăugat deputatul Platformei DA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: