image
Sursa foto: Tribuna.md

Litvinenco, despre acțiunea lui Leancă de a scoate 50.000 de euro din țară: Vrea să se mute în România de teama unui dosar?

Deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacție pe pagina de facebook după ce în presă a apărut informația că sâmbătă că ex-premierul Iurie Leancă a încercat să scoată din țară, la începutul lunii august curent, 50.000 de euro, folosindu-se de pașaportul diplomatic, pe care îl deține pentru tot restul vieții.

Declarația de avere a lui Leancă arată că într-adevăr acesta are 50 de mii de euro în conturi bancare în RM. Întrebarea e alta - pentru ce are nevoie Leancă de atâția bani cash într-o țară europeană? O fi vrut să-și cumpere vreo locuință și să se mute cu traiul în România? Oare de teamă că cineva îi va deschide vreun dosar și, având cetățenie română (probabil), speră că statul român nu-l va extrăda?”, a scris Sergiu Litvinenco.

Amintim că potrivit unor surse Cotidianul.md, la 1 august curent, în jurul orei 1:10 minute, Leancă a încercat să treacă frontiera de stat prin punctul vamal Sculeni, pe pista diplomatică, cu un automobil la volanul căruia se afla chiar el. Leancă a declarat că deține 50.000 de euro pe care vrea să îi scoată din țară și a prezentat ordinul de eliberare a numerarului pe numele său, din 31 iulie curent.

Fostul viceprim-ministru Iurie Leancă a confirmat acest lcuru, menționând că această sumă este indicată în declarația de avere.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: