image
Sursa foto: DW.com

Zeci de părinţi nu au putut să-şi ia bebeluşii născuţi de mame surogat în Ucraina

Zeci de părinţi străini nu au putut să-şi ia bebeluşii după ce aceştia au fost născuţi de mame surogat în Ucraina, în condiţiile în care restricţiile de călătorie impuse în contextul pandemiei de coronavirus i-au împiedicat să intre pe teritoriul ucrainean, relatează Agerpres.

Până acum, 119 familii au aplicat pentru permise de intrare în Ucraina pentru a putea lua 125 de bebeluşi, a anunţat Ludmila Denisova, împuternicita Radei Supreme (parlamentul ucrainean) pentru drepturile omului. „88 de familii au primit deja astfel de permise speciale şi 31 se află deja în Ucraina", a spus ea.

De la mijlocul lui martie, cetăţenilor străini nerezidenţi li s-a interzis intrarea în Ucraina din cauza restricţiilor impuse pentru stăvilirea contaminărilor cu noul tip de coronavirus.

Zborurile internaţionale regulate au fost suspendate şi sunt programate să fie reluate pe 15 iunie.

Un furnizor de servicii de maternitate surogat din Ucraina a postat în mai o înregistrare video în care explică situaţia dificilă a bebeluşilor nou-născuţi care au rămas blocaţi în această ţară. Potrivit înregistrării video, părinţii bebeluşilor sunt din ţări europene, printre care Germania, Austria şi Spania, însă câţiva sunt din Argentina şi un număr mare de părinţi sunt din China.

În acest clip multilingv, compania îi îndeamnă pe părinţi să exercite presiuni asupra Ucrainei prin intermediul guvernelor lor. Compania susţine că Ucraina ar trebui să elibereze permise speciale pentru că bebeluşii să poată fi luaţi.

Datorită legislaţiei sale liberale, această fostă republică sovietică este considerată unul dintre centrele importante ale Europei pentru inseminare artificială şi maternitate surogat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: