image
Sursa foto: BBC

BBC: Theresa May va anunța astăzi data la care va demisiona

Theresa May este de așteptată să anunțe, astăzi, data la care va demisiona din funcția de premier al Marii Britanii, scrie BBC News citând surse din interiorul guvernului.

Sursele citate de BBC spun că se așteaptă ca premierul să anunțe un calendar privind plecarea sa din funcție și pe 10 iunie să înceapă oficial cursa internă în Partidul Conservator, pentru preluarea mandatului de prim ministru.

Lidera conservatorilor urmează să se întâlnească în cursul zilei cu Graham Brady, preşedintele ”Comitetului 1922”, responsabil cu organizarea Partidului Conservator, iar în timpul întâlnirii ar urma să se stabilească detaliile şi calendarul plecării acesteia.

The Times scrie că şefa guvernului ar putea rămâne încă în jur de şase săptămâni, timp în care conservatorii îi vor alege succesorul, ceea ce ar însemna că ea va fi în continuare la Downing Street 10 în perioada 3-5 iunie, atunci când președintele american, Donald Trump va efectua o vizită de stat în Marea Britanie.

Zvonurile privind demisia din funcția de prim-ministru a Theresei May tulbură apele printre conservatorii britanici. Câțiva colegi de partid și-au anunțat deja intenția de a candida la șefia Guvernului britanic, cu Boris Johnson favorit, dar nu lipsesc nici posibili candidați-surpriză.

Theresa May, în vârstă de 62 de ani, a preluat şefia guvernului în iulie 2016, la scurt timp după referendumul la care 52% dintre votanţi s-au pronunţat pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: