Breaking News

Republica Moldova intră, de astăzi, în stare de urgență

În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 30 de zile, de astăzi și până pe 20 noiembrie. Decizia a fost votată la Parlament, în urmă...

image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Litvinenco, despre presupusa legătură cu V. Morari: „Nu ne-a consultat, nu ne consultă și nici nu ne va consulta”

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, dezminte informațiile precum că Viorel Morari ar sta în spatele reținerii procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

„Este un fals, pentru că eu pe Viorel Morari nu-l cunosc, l-am văzut o singură dată prin 2018, la o masă rotundă, el era Procuror Anticorupție, eu eram Membru al Biroului Permanent din cadrul unui partid de opoziție și discutam despre corupție în general. Masa rotundă era organizată de delegația Comisiei Europene în Republica Moldova și atât, ulterior, nu l-am văzut niciodată în viață, nu am discutat cu el niciodată și nu am absolut nicio comunicare cu el și, evident, că mă deranjează când se spune că Viorel Morari are un cuvânt de spus în ceea ce facem, de exemplu reformele pe care vrea să le facă PAS-ul în justiție, sau ne consultă cu anumite chestiuni, nu este adevărat. Nu ne-a consultat, nu ne consultă și nici nu ne va consulta. (...) Este o percepție total greșită, falsă și manipulatorie. Eu cred că Viorel Morari este o persoană care trebuie să demonstreze în instanță dacă el nu a comis fărădelegi pe timpul lui Plahotniuc, pentru că există suspiciuni că a fost implicat în mai multe acțiuni ilegale pe timpul lui Plahotniuc”, a declarat Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV.

comentarii: