image
Sursa foto: politia.md

Trei deținuți, învinuți că șantajau mai multe tinere cu publicarea imaginilor intime: Victimele erau impuse să trimită bani

Afacere de după gratii. Trei deținuți care își ispășesc pedeapsa la Penitenciarul nr.3 Leova și la Penitenciarul nr cu vârstele cuprinse între 21 și 44 de ani, au șantajat mai multe tinere amenințând cu publicarea în mediul on-line a unor poze cu caracter intim, în schimbul unor mijloace care trebuiau să le fie trimise de victime.

Grupul criminal era format din patru bărbați care și-au divizat rolurile, iar trei dintre ei sunt deținuți în penitenciare și având acces la internet, făceau cunoștință prin intermediul rețelelor de socializare cu potențialele victime, determinându-le să se dezgolească, efectuând capturi de poze sau înregistrări video.

Ulterior, aceste materiale erau utilizate, prin diverse acţiuni de escrocherie și şantaj pentru ca victimele să transmită mijloace băneşti.

Cel de-al patrulea membru, se afla la libertate și avea rolul de a încasa mijloace financiare obținute din activitățile ilicite. De asemenea, suspectul introducea în instituţia penitenciară diverse obiecte interzise, telefoane mobile, cartele SIM, mijloace băneşti și substanţe narcotice.

La data de 26 februarie curent, cu suportul angajaţilor BPDS ,,Fulger” și ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, au fost efectuate percheziții în două penitenciare din țară, la trei deținuți, dar și la domiciliul persoanei suspecte care se afla la libertate. Drept rezultat, au fost depistate și ridicate mai multe obiecte pertinente cauzei penale, printre care telefoane mobile, cartele SIM, purtători de informaţii, înscrisuri de ciornă, etc.

Suspectul care se afla la libertate a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă se va demonstra vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la zece, iar pentru „Transmiterea ilegală a unor obiecte sau substanțe interzise persoanelor deținute în instituțiile penitenciare” – de la doi la patru ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: