image
Sursa foto: AP

Turcia: Incendiile de vegetație au cuprins o centrală termică de pe coasta Mării Egee

Incendiile de vegetație au cuprins o centrală termică de pe coasta Mării Egee. Pompierii și angajații au evacuat-o după ce au golit de hidrogen rezervoarele de răcire. Au rămas în urmă stocurile de cărbune și păcură care este posibil să se aprindă în orele următoare.

“Flăcările au intrat în centrala termică de la Kermekoy”, a declarat primarul orașului Milas, în sud-vestul Turciei, în timp ce agențiile de știri au anunțat că pompierii, poliția și muncitorii au evacuat situl industrial, după ce flăcările au cuprins centrala.

Nu au fost îndepărtate decât o parte a substanțelor chimice periculoase, așa cum ar fi hidrogenul din rezervoarele de răcire, dar stocurile de combustibil nu au putut fi evacuate. Centrala folosește cărbune și păcură pentru a produce electricitate, scrie Biziday.

De mai bine de o săptămână, incendiile de vegetație din Turcia distrug suprafețe întinse de pădure de-a lungul coastelor Mării Egee și Mediteranei.

Săptămâna trecută, Turcia a admis că nu are un număr suficient de avioane și elicoptere pentru a combate eficient flăcările, dar a respins asistența oferită de Grecia și Israel. În final, UE a trimis trei avioane care să ajute lupta cu flăcările.

Potrivit Deutsche Welle, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se afla în mijlocul unui interviu televizat când a început evacuarea. A spus că există riscul ca centrala electrică să ardă, adăugând că din cauza vântului extraordinar, incendiile de vegetație nu au putut fi ținute sub control. Erdogan a respins criticile privind intervenția ineficientă a guvernului, după ce radiodifuzorii turci au primit avertismente să oprească transmisia de imagini în direct ale incendiilor de vedetație, sau reportaje cu oameni care fug de acestea.

“Incendiile forestiere sunt o amenințare internațională, la fel ca pandemia COVID-19”, a spus Erdogan. “Nu ar trebui să existe loc pentru politică aici”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: