image
Sursa foto: jurnal.md

„Să avem grijă de eroii noștri”; Cristina Țărnă, despre demiterea tatălui său din fruntea Spitalului Republican

Cristina Țărnă: „Cum poate o comisie în care toți decidenții nu au lecuit în viața lor pe nimeni să decidă să dea afară un medic care a salvat zeci de mii de oameni timp de 47 de ani?”

Experta anticorupție Cristina Țărnă, fost vicedirector al Centrului Anticorupție, a comentat demiterea tatălui, Anatol Ciubotaru, din funcția de director al Spitalului Republican.

„Sunt foarte mândră de tatăl meu, Anatol Ciubotaru. Deja ex-director al Spitalului Clinic Republican. A lucrat chirurg toată viața lui, cel mai mult - chirurg toracal (de plămâni) vreo 15 ani și cardiochirg mai mult de 25 de ani. Peste 20 de ani a condus Serviciul de Chirurgie a Inimii din cadrul SCR. A lucrat 5 ani în Germania, la fel în cardiochirurgie, chirurgie experimentală și a predat în paralel rezidenților nemți. A revenit în Moldova pentru a participa la concursul pentru funcția de director SCR, iar după concurs a condus spitalul în ultimii 5 ani. În jumate de an i-ar fi expirat contractul și s-ar fi pensionat. Și-ar fi încheiat onorabil cariera de 47 de ani”, spune Cristina Țărnă.

Totodată, experta anticorupție se întreabă: „Cum poate o comisie în care toți decidenții nu au lecuit în viața lor pe nimeni să decidă să dea afară un medic care a salvat zeci de mii de oameni timp de 47 de ani?”

„Să avem grijă de eroiii noștri... Profesorul Ciubotaru nu mai poate să o facă deja, iar premierul a promis că fără el se va îmbunătăți brusc situația epidemiologică în spital”, mai scrie Cristina Țărnă.

Sunt foarte mindra de tatal meu, Anatol Ciubotaru. Deja ex-director al Spitalului Clinic Republican. A lucrat chirurg... Posted by Cristina Tarna on Thursday, 26 March 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: