image
Sursa foto: Getty Images

Gestul făcut de Vida, după ce a fost fluierat la fiecare atingere de balon: Mesaj în limba rusă

După ce a fost fluierat de spectatorii ruși în semifinala pe care Croația a câștigat-o în fața Angliei, scor 2-1 după prelungiri, croatul Vida și-a cerut scuze în limba rusă.

Reamintim că după partida din sferturi cu Rusia, Vida a apărut într-un filmuleț unde, alături de Ognjen Vukojevic, a strigat "Glorie Ucrainei!", care reprezintă numele unui cântec al armatei ucrainene şi al naţionaliştilor care se opun cererilor teritoriale ale Rusiei. Relaţiile dintre Rusia şi Ucraina sunt tensionate după ce Moscova a anexat Crimeea în 2014, susţinând separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

"Ştiu că am făcut o greşeală şi vreau să îmi cer din nou scuze poporului rus. Îmi pare rău. Aşa este viaţa, trebuie să înveţi din greşeli", a declarat Vida în limba rusă, în cursul interviului acordat pentru postul de televiziune Rossia 24, după succesul în faţa englezilor.

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) l-a avertizat pe Vida, fost jucător la Dinamo Kiev, că declaraţiile sale nu sunt conforme cu regulamentul turneului legate de neutralitatea politică, fotbalistul prezentând ulterior scuze prin intermediul unui comunicat difuzat de Federaţia croată.

Fostul fotbalist Ognjen Vukojevic, membru al staff-ului echipei Croaţiei, a fost amendat de FIFA cu 15.00 de franci elveţieni pentru faptul că a apărut în clipul video alături de Vida. Ulterior, Vukojevic, şi el fost jucător al lui Dinamo Kiev, a fost concediat din funcţie de Federaţia croată de fotbal.

Selecţionata Croaţiei s-a calificat în premieră în finala Cupei Mondiale de fotbal, urmând să se lupte pentru trofeu cu reprezentativa Franţei, duminică seara, la Moscova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: