image
Sursa foto: deseret.com

VIDEO // Pakistan: Cel puţin 97 de morţi în prăbuşirea unui Airbus A320 la Karachi

Cel puţin 97 de persoane au murit în prăbuşirea unui Airbus A320 vineri asupra unui cartier rezidenţial din Karachi, marele oraş din sudul Pakistanului, potrivit unui nou bilanţ publicat sâmbătă de autorităţile locale şi citat de France Presse.

Avionul companiei Pakistan International Airlines (PIA) s-a prăbuşit peste mai multe case în timp ce se apropia de aeroportul din Karachi. Ultimul bilanţ este de 97 de morţi şi doi supravieţuitori dintre ocupanţii aparatului, au anunţat serviciile sanitare din provincia Sindh, unde Karachi este capitala. Un spital local a anunţat de asemenea mai multe persoane ucise la sol.

Aparatul care venea de la Lahore, în nordul ţării, transporta 98 de persoane, potrivit PIA. Unul dintre cei doi supravieţuitori care au scăpat ca prin minune este Zafar Masud, preşedintele Bank of Punjab, una dintre cele mai mari bănci din Pakistan, a precizat preşedintele PIA, Arshad Malik.

Operaţiunile de salvare s-au încheiat în zorii zilei de sâmbătă, potrivit autorităţilor. Toată ziua de vineri, echipele de salvare şi locuitori au căutat corpuri prin moloz. Un jurnalist AFP a văzut mai multe cadavre carbonizate încărcate într-o ambulanţă.

"Erau 91 de pasageri şi 7 membri ai echipajului" la bordul zborului PK8303, "care a pierdut contactul cu controlul traficului aerian la 14.37" (9.37 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt al PIA, Abdullah Hafeez.

Potrivit lui Arshad Malik, directorul general al companiei, aparatul, un Airbus A320, se afla "la apropierea finală" de aeroportul din Karachi când a avut loc un incident.

„Ultima dată când am avut veşti de la pilot, el a indicat că avea o problemă tehnică", a povestit Malik într-un videoclip postat pe Twitter.

Potrivit ministrului de interne Ijaz Ahmad Shah, pilotul a spus că "a pierdut un motor" şi apoi a lansat "un apel de urgenţă".

Noutăţile partenerilor

comentarii: