image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon s-ar fi întâlnit cu Plahotniuc la sfârșitul lui august, în Grecia; Reacția candidatului „independent”

Igor Dodon s-ar fi întâlnit cu Vladimir Plahotniuc în Grecia pe 30 august 2020, la hotelul Pomegranate, Halkidiki, scrie Ziarul Național.

Solicitată de Jurnal.md, purtătoarea de cuvânt al lui Igor Dodon, Ludmila Muntean, a declarat că aceste informații sunt false și că cei care le-au publicat „vor răpunde în instanța de judecată”.

Potrivit sursei citate, președintele Igor Dodon, în regim de urgență, în plină pandemie, ignorând sărbătorile naționale ale Republicii Moldova, aniversarea căsătoriei sale și negând până în ultimul moment plecarea, ajunge pe 28 august în Grecia, în Uranopolis, unde oficial se va vedea cu stareții de pe Sfântul Munte, iar neoficial - cu starețul politicii de la Chișinău, Plahotniuc.

În aceleași zile, Plahotniuc părăsește pentru totdeauna deja SUA, fiind declarat non grata acolo, și revine în Europa. După o întrevedere la Berlin cu un oficial german și după ce se vede cu familia în Franța, zboară cu un charter spre Thessaloniki.

Pe 30 august, la 10 dimineața, Vlad Plahotniuc și cei doi însoțitori ai săi sunt în Thessaloniki. În același timp, la nici 100 de km de Thessaloniki, pe muntele Athos, sau prin apropiere, se afla și Igor Dodon.

Tot în același timp, lângă portul Uranopolis, care este și poarta maritimă a muntelui Athos, se afla o barcă de viteză – MIRYANA, sub pavilion bulgăresc. Un iaht de lux de model JEANNEAU / NC37, în valoare de jumătate de milion de euro, care, în doar câteva ore, va duce un pasager foarte important spre hotelul Pomegranate din Halkidiki.

Conform site-ului MarineTraffic.com, site ce stochează informația despre mișcările bărcilor conectate la sistemul de poziționare marină AIS, această barcă era, la ora 11.00, în dimineața zilei de 30 august, în portul Uranopolis, acolo unde era și președintele Dodon.

Ambii se întâlnesc la hotelul lui Ceaika, din Halkidiki, unde Dodon e adus de barca unui oligarh fugar bulgar, prieten și partener al lui Plahotniuc, semn că Plahotniuc a fost cel care a solicitat întâlnirea și a organizat-o. După această întâlnire, Plahotniuc zboară cu același avion 9A-JSC, pe 31 august, la București, unde la început de septembrie e filmat în Aeroportul Otopeni.

Ziarul Național scrie că la această întâlnire de taină, ar fi participat și un oficial de rang înalt de la Kremlin. Pe 29 august, acesta a zburat de la Moscova până în Thessaloniki cu o cursă charter, cu un avion privat fantomă - pe tot parcursul zborului a avut sistemul de identificare a navelor aeriene deconectat, nu figurează nici într-un registru și nu are număr de înregistrare, date despre proprietar sau cursa pe care o operează. Astfel se comportă doar navele top secrete în care se deplasează oameni în misiuni speciale. Oricum, pe flightradar nava se vede datorită radarelor de la sol care au identificat-o.

Mai mult în aeroportul din Thessaloniki, oficialul rus, însoțit de alte două persoane, cel mai probabil agenți de securitate, au folosit coridorul diplomatic pentru a intra și ieși din țară, evitând astfel identificarea sau fotografierea lor. La întâlnirea de la Pomegranate, oficialul rus și cei doi însoțitori ai săi au purtat tot timpul mască și nu au putut fi identificați vizual.

„Cei care au publicat acest fals vor răspunde în instanța de judecată”

Contactată de jurnal.md, purtătoarea de cuvânt a candidatului independent Igor Dodon, Ludmila Muntean, a declarat că cele apărute în presă sunt „aberații aruncate de oponenții electorali”.

Se știe bine pe cine favorizează oligarhii în aceste alegeri și de ce ei fac tot posibilul pentru a împiedica realegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte. Atât din răzbunare, cât și pentru a prelua controlul politic, inclusiv controlul extern asupra țării. Sunt aberații aruncate de oponenții electorali. Cei care au publicat acest fals vor răspunde în instanța de judecată. Juriștii deja pregătesc o cerere în judeactă, pentru a cere inclusiv dezmințirea acestei minciuni”, a punctat aceasta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: