La întrebarea, cum s-au schimbat veniturile Dvs în perioada pandemiei față de perioada februarie 2020, cei mai mulți, 66,9%, au menționat că veniturile le-au rămas aceleași. 22,2 din respondeți au spus că au scăzut și doar 6,6% au menționat că au crescut.

La întrebarea, din ce surse au acoperit necesarul de cheltuieli, 48,4% au utilizat economiile familiei, 35,2% - au răspuns că au economisit pentru a afce față cheltuielilor curente, circa 30 % au recurs la împrumuturi, iar 3,9% au spus că și-au vândut bunurile personale.

Cele mai mari cheltuieli efectuate de moldoveni în această perioadă au fost efectuate pentru produse alimentare – 55%. Fiecare a treia persoană a cheltuit pentru medicamente și servicii medicale. Totodată fiecare a patra respondent a menționat că a cheltuit mai mult pentru întreținerea apartamentului ori a casei. Cele mai mari economii au fost făcute în această perioadă pe distracții și călătorii – 77,7 % au menționat că au economisit în acest sens, iar jumătate din respondenți au menționat că nu și-au procurat îmbrăcăminte și încălțăminte în această perioadă. O altă sursă a economiilor, a fost plata pentru întreținerea automobilului.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 iunie – 4 iulie, pe un eşantion de 1.511 persoane, având o marjă de eroare de 2,5%.