image
Sursa foto: Getty Images

Scandal la Jocurile Olimpice! Un înotător american îi acuză pe cei ruși de dopaj, după ce a pierdut două finale în fața lor

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au confirmat până acum două cazuri de dopaj, celor doi sportivi fiindu-le interzis să mai participe la eveniment.

Este vorba de triatlonista ucraineană Iulia Elistratova și călărețul Jamie Kermond, depistați pozitiv la eritropoietină, respectiv la cocaină.

De data aceasta, nu este vorba de rezultatul unor teste oficiale, ci de acuzele aduse de către înotătorul american Ryan Murphy. După ce a pierdut probele de 100 și 200 de metri în fața rivalului rus Eugeny Rylov, sportivul a acuzat faptul că înotătorii ruși se dopează.

"Am vreo cincisprezece gânduri. Vreo treisprezece mi-ar cauza probleme. Prefer să nu cad în capcană. Este foarte obositor din punct de vedere mental, de-a lungul anului, să mă obișnuiesc cu gândul că am participat la o cursă care probabil nu este curată. Mă frustrează, dar trebuie să particip contra celor aflați aici. Nu este intenția mea să acuz pe cineva aici, să fie clar, dar la sfârșitul zilei sunt convins că există dopaj în înot", a spus Murphy la conferința de presă.

Dacă Murphy nu a vrut să îi acuze direct pe rivalii de pe cealaltă parte a globului, britanicul Luke Greenback a făcut o aluzie clară la faptul că sportivii ruși se dopează.

"Este frustrant să știu că există un program de dopaj al unui stat și acesta este activ, și nu se mai iau măsuri ca acesta să fie oprit", a adăugat Greenbank.

Eugeny Rylov, înotătorul rus care a obținut două medalii de aur pentru țara sa, a preferat să nu dea curs acuzelor celor doi rivali ai săi, menționând în replică următoarele:

"Ryan are dreptul să creadă ce vrea și să spună ce vrea. Astăzi suntem în prezent, nu trăim în trecut sau viitor".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: