image
Sursa foto: gov.md

FOTO // Trei arme nedeclarate, depistate de vameși în mașina unui bărbat de 43 de ani

Funcționarii vamali de la Leușeni au prevenit o tentativă de transportare ilicită a armelor pneumatice, care, conform legislației în vigoare, constituie obiectul declarării obligatorii la traversarea frontierei.

Cazul a fost înregistrat în data de 28 ianuarie curent, pe sensul de intrare în țară. În jurul orei 22:00, pentru controlul de specialitate s-a prezentat un autoturism cu numere străine, condus de un conațional care se deplasa din Germania în Republica Moldova. Bărbatul în vârstă de 43 de ani a optat pentru coridorul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat.

În baza analizei de risc, vameșii au supus mijlocul de transport unui control fizic detaliat. Ca urmare, într-un sac din polietilenă, angajații vamali au depistat mai multe piese auto uzate, iar într-o geantă cu bunuri personale - 3 arme pneumatice de model DIANA Mod.6 și WALTHER LP Mod.3.

Armele au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei de rigoare, iar pe numele persoanei a fost întocmit un proces-verbal.

gov.mdgov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: