image
Sursa foto: zbor.md

Greșeli de evitat atunci când pleci în vacanță, Recomandări de la cei cu mii de călătorii

Atunci când ne gândim la vacanță, cu toții avem în cap o imagine în care stăm întinși pe șezlong cu un cocktail colorat în mână sau ne vedem explorând locuri necunoscute. Pentru mulți însă pregătirea de dinaintea vacanței reprezintă un chin și poate fi un motiv de a amâna lucrurile până în ultimele momente.

Îți propunem mai jos să citești câteva greșeli care ar fi bine să le eviți atunci când te pregătești de vacanță:

Nu planifici vacanța din timp. E adevărat că uneori, o aventură spontană generează multe emoții frumoase, cu toate acestea este prea riscant să trăiești mereu astfel de situații, mai ales dacă îți propui să vizitezi destinații mai îndepărtate. Alege destinația în avans și informează-te corespunzător. Pe internet vei găsi o mulțime de poze, recenzii și detalii.

O vacanță planificată în avans îți permite să beneficiezi de prețuri mai bune. Prețul biletelor de avion crește întotdeauna mai aproape de data de zbor, iar hotelurile în sezon sunt de cele mai dese ori pline.

Să recunoaștem, o vacanță planificată în avans te scutește de agitația dinainte de plecare și alegerile făcute în grabă. Reușești să te pregătești corespunzător și să mai pui deoparte ceva bani.

Încearcă să nu ai așteptări prea mari. De multe ori locurile pe care le vizităm nu coincid cu miile de poze cu nisip alb și mare azurie pe care le găsim pe internet.

Planifici prea multe activități – ai cheltuit mult pe hotel și pe zbor așa că vrei să profiți cât mai mult de destinație ocupându-ți zilele de dimineața până seara sau până la primul răsărit. Lasă-ți timp liber pentru lucrurile neplanificate care pot apărea – pierderea celui de-al doilea zbor, vreme nefavorabilă etc.

Ai anticipat un buget prea mic pentru vacanță –însă trebuie să te gândești la cheltuielile cu bagajele, mesele din aeroport dacă trebuie să petreci câteva ore până la următorul zbor, diverse taxe de drum, pierderile la schimbul valutar.

Ți-ai pus prea multe în bagaj gândindu-te “dar dacă…” (plouă, este caniculă etc). Alege acele ținute în care te simți bine. Vacanța este o ocazie de relaxare, deci nu îți vei dori să te trezești cu dureri de picioare. Nu lua cele mai frumoase perechi de ghete din colecție. Riști să le uzezi prea repede în plimbările de 10-15 km pe care pe care s-ar putea să le faci zilnic.

Nu citești părerile altora despre destinație – citește despre hotel, tururi, ce modalități de transport și plată ai la dispoziție. Astfel vei ști ce și cum înainte de a ajunge și poate chiar vei face economie.

Uiți să lași loc liber în bagaje – poate că vrei să îți cumperi o pălărie, haine sau suveniruri pentru prieteni. Dacă valiza este plină până la refuz nu vei avea loc unde să pui aceste lucruri și va trebui să achiți extra taxe la aeroport pentru bagaje suplimentare.

Planificarea unei vacanțe trebuie să te umple de energie și să te lase cu un sentiment plăcut.

Acum la început de sezon, cererea pentru oferte de călătorie a explodat. De multe ori, agenții de călătorie sunt încărcați și nu reușesc să pregătească oferte potrivite întocmai cerințelor tale. De aceea, îți recomandăm să alegi un furnizor de încredere în organizarea călătoriilor.

Pe travel.zbor.md dispui de o listă de oferte pentru diverse destinații, potrivită diferitor bugete. În plus, echipa are experiență de peste 10 în domeniu și e pregătită să facă față oricăror tipuri de solicitări legat de vacanțe.

Accesează travel.zbor.md sau vină la sediul nostru de pe 31 august 64 și lasă în grija noastră planificarea vacanței tale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: