Breaking News

image
Sursa foto: Getty Images

Cifrele dezastrului pentru Real Madrid: Plecarea lui Cristiano Ronaldo a dat naştere unei crize fără precedent pe Bernabeu

Cotidianul AS prezintă pe scurt cifrele dezastrului de la Real Madrid. Formaţia blanco traversează o perioadă nefastă, iar jurnaliştii spanioli leagă din ce în ce mai des situaţia de criză de pe Santiago Bernabeu, de plecarea lui Cristiano Ronaldo la Juventus Torino.

115 milioane de euro a încasat Real Madrid prin transferul legendarului său (fost) număr 7 la Torino. Bani pe care Florentino Perez ar prefera acum să nu-i aibă în vistieria clubului, ţinând cont de startul complet ratat de sezon al echipei sale.

Într-unul dintre cele mai slabe debuturi de sezon din istoria clubului, Real Madrid se află la 10 puncte de liderul clasamentului din Spania, la data de 8 ianuarie 2019. Niciodată în istoria La Liga, o echipă nu a reuşit să recupereze o distanţă de 10 puncte stabilită în această perioadă a anului.

Real Madrid a pierdut în acest sezon cu scorul de 1-5 El Clasico disputat pe Camp Nou, cea mai dureroasă înfrângere într-un Super Derby de la acel 0-5 înregistrat în 2009 cu Mourinho pe banca tehnică. Totodată, din 2009 încoace, Real Madrid nu a mai pierdut în faza grupelor din Uefa Champions League pe teren propriu. S-a întâmplat din nou în acest an, când ŢSKA Moscova a umilit-o pe Real, chiar pe Santiago Bernabeu (0-3). A fost de asemenea şi cea mai dură înfrângere suferită de Los Blancos pe teren propriu în istoria Champions League.

Cei de la ABC vin cu o altă statistică dură pentru fanii madrileni. Lionel Messi a reuşit în acest sezon singur, mai multe goluri şi pase de gol, decât toată echipa Realului împreună! Asta în condiţiile în care, Real Madrid are 26 de goluri în campionat după 18 meciuri, iar FC Barcelona nu mai puţin de 50! Argentinianul singur a punctat de 22 de ori în 21 de meciuri şi a reuşit 13 pase decisive pentru echipa sa.

În acest timp, la Torino, Ronaldo are 15 goluri şi 8 pase de gol în primele 24 de meciuri disputate în tricoul lui Juve. Acolo unde este parte integrantă din cel mai bun debut de sezon din istorie al unei echipe din Serie A.

MARCA leagă şi mai mult situaţia actuală de pierderea lui Cristiano Ronaldo. Real Madrid a pierdut în medie peste 7000 de fani la fiecare meci disputat pe teren propriu. Nicun joc al ”albilor” de pe Santiago Bernabeu în acest an nu s-a jucat cu casa închisă, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în perioada în care portughezul a jucat la Real.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: