image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Mitingul de comemorare a eroilor căzuți la Nistru; Maia Sandu: „Sunt câțiva oameni care se îmbogățesc pe seama conflictului”

Astăzi, 2 martie, Republica Moldova marchează Ziua Memoriei și a Recunoștinței.

La monumentul „Maica Îndurerară” are loc mitingul de comemorare a eroilor căzuți în Războiul pentru apărarea integrității și suveranității Republicii Moldova de la Nistru, la care participă veterani, familiile acestora și conducerea Republicii Moldova.

În discursul său, președintele Maia Sandu a menționat că între oamenii de pe cele două maluri nu există diferențe, dar sunt oameni care s-au îmbogățit pe seama tragicelor evenimente care s-au produs la Nistru. Unii dintre ei locuiesc acum la Chișinău.

„Graniţele nu trec pe râuri, graniţele trec prin suflete. Am pierdut vieți omenești, am pierdut liniștea din familii, am plătit și continuăm să plătim pentru acest conflict menținut artificial. Între oamenii de pe cele două maluri nu există neînțelegeri. Suntem la fel. Avem aceleași nevoi, suferim la fel de sărăcie, de lipsă de oportunități economice, de izolare, corupție, neîncredere în instituții. Suntem cu toții victimele corupției regionale, care folosește acest conflict pentru a câștiga averi prin contrabandă, delapidare, trafic ilegal de bunuri. Știm cu toții că, pe seama sutelor de mii de nenorociri generate de acest conflict, sunt câțiva oameni care se îmbogățesc. Unii dintre ei, chiar aici în Chișinău”, a spus Maia Sandu

Președintele a adăugat că în memoria celor care și-au dat viața apărând integritatea Republicii Moldova, autoritățile au datoria să nu cedeze în fața hoților.

„Doar construind o societate sănătoasă, doar asigurând respect pentru lege și justiție, putem opri plecarea conaționalilor noștri și putem oferi cetățenilor noștri din dreapta și din stânga Nistrului soluții reale, putem realiza visul oamenilor care au luptat pentru țară. În această luptă cu corupția, ne sprijinim pe forțele sănătoase ale societății noastre, pe acei oameni care și-au păstrat onoarea, patriotismul și curajul”, a mai spus Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: