image
Sursa foto: jurnal.md

Scandalul de la biserica din Dereneu ia amploare: Preotul, soția sa și fiul lor ar fi fost bătuți de un grup de indivizi

După ce preotul de la biserica din Derenu, Călărași, a fost acuzat că ar fi stropit în biserică cu gaze lacrimogene, un nou scandal ia amploare. Preotul Florin Marin, soția acestuia, dar și fiul lor ar fi fost bătuți de mai mulți indivizi.

„Au venit și au pus un gard mare de doi metri, m-au îngrădit, mi-au îngrădit casa, biserica unde slujesc. Au venit bodyguarzi străini aduși de Vasile Revenco, Constantin Stratan și alți pușcăriași. Au stricat pavajul bisericii”, ne-a spus preotul Florin Marin, contactat de Jurnal.md.

Potrivit preotului, el și familia sa ar fi fost agresați fizic și verbal de mai mulți indivizi.

Preotul susține că, prin aceste acțiuni, un grup de oameni din localitate vor să nu-l mai lase să slujească la biserica din Dereneu, chiar dacă, conform tuturor instanțelor de judecată care s-au pronunțat până acum, el este unicul care are acest drept.

Ofițerul de presă al IP Călărași, Cristina Vicol, nu a răspuns la telefon pentru a ne spune dacă la fața locului au intervenit forțele de ordine sau dacă a fost scrisă vreo plângere în acest sens.

Amintim că scandalul de la Dereneu, Călărași, a fost pornit în luna martie a anului trecut, atunci când lăcașul sfânt a trecut de la Mitropolia Moldovei în subordinea Mitropoliei Basarabiei. În acest sens, peste 400 de enoriași au semnat o petiție prin care au solicitat ca biserica să treacă la Mitropolia Basarabiei.

Preotul Florin Marin spunea că biserica a trecut la Mitropolia Basarabiei din motiv că, cităm: „Acolo am văzut mai multă duhovnicie, mai multă blândeţe, mai multă credinţă, milostenie şi iertare. Totodată nu suntem obligaţi să achităm taxe enorme. În calitate de preoţi ai Episcopiei de Ungheni şi, din păcate, nu toţi preoţii au curajul să spună, eram obligaţi să oferim între 2000 şi 5000 de lei, în funcţie de cât de mare e parohia. Pe lângă aceasta, se colectau bani pentru zile de naştere, ziua episcopului, bani pentru veşminte etc. Nu episcopul acumula aceste taxe, ci protopopul de Călăraşi, Grigore Dodon. Tensiunile au apărut imediat după ce am trecut în subordinea Mitropoliei Basarabiei”.

Tot atunci, patru cetăţeni din localitate împreună cu juriştii Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni au depus o plângere în care au solicitat să ca biserica să fie trecută înapoi în subordinea Mitropoliei Moldovei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: