image
Sursa foto: Getty Images

Unde se află tricoul lui Diego Armando Maradona din meciul contra Angliei, de la Mondialul din 1986

"Dumnezeu a murit", au titrat ziarele din toată lumea, după dispariția lui Diego Armando Maradona. El Pibe d'Oro va rămâne în istoria sportului rege, prin reușitele fabuloase din sfertul de finală a Mondialului din 1986, contra Angliei.

Diego Armando Maradona a decedat la vârsta de 60 de ani și a lăsat în urmă amintiri excepționale de pe terenul de joc, dar și un gol imens în sufletul iubitorilor de fotbal. Meciul de referință a lui El Pibe d'Oro rămâne cel contra Angliei, de la Campionatul Mondial din Mexic, 1986, când a reușit în patru minute două goluri pentru istorie: "Mâna Lui Dumnezeu" și "Golul secolului".

Tricoul purtat de Maradona în acea partidă este "Sfântul Graal" al fotbalului. "Butoiașul Atomic" nu a mai ajuns cu el în vestiarul legendarului stadion Azteca. Pe tunelul dinspre cabine, Diego Maradona i-a dat tricoul său englezului Steve Hodge. Acesta își amintește: "A fost o întâmplare. Mi l-a dat pe tunel, după meci. Aveam tricoul în mână și am intrat în vestiar. Erau mulți oameni, presă, Robson certa câțiva jucători. Nimeni nu mi-a spus nimic, l-am pus în geantă și am plecat", a declarat fostul internațional englez, acum în vârstă de 58 de ani, citat de AS.

Timp de 16 ani, valorosul tricou a rămas în colecția personală a lui Hodge. În 2002, în urma unei licitații în cadrul căreia un tricou al lui Pele a fost vândut cu peste 100 de mii de euro, fostul mijlocaș britanic a încercat să asigure suvenirul primit de la Maradona, însă nicio companie nu și-a luat acest angajament. În cele din urmă, tricoul a fost donat Muzeului Național al Fotbalului Englez.

Datorită donației fostului fotbalist englez, toți iubitorii fotbalului pot admira cel mai celebru tricou din fotbal, la Manchester, în sediul Muzeului Fotbalului Englez. Hodge a menționat că l-a predat nespălat, exact așa cum l-a primit de la Diego Armando Maradona.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: