image
Sursa foto: wikipedia.org

Cercetătorii eliberează din laborator țânțari sterilizați pentru a lupta împotriva malariei

Pentru a lupta împotriva malariei, cercetătorii din Burkina Faso eliberează mii de țânțari modificați genetic în aer liber în speranța de a reduce transmiterea bolii.

Experimentul este primul făcut în afara laboratorului. Țânțarii au fost injectați în momentul în care au fost embrioni cu o enzimă care îi sterilizează. Specialiștii au folosit o tehnică care să împiedice masculii să producă urmași.

„Obiectivul nostru nu este să eradicăm țânțarii. Obiectivul este… reducerea densității cestor țânțari”, a explicat doctorul Abdoulaye Diabate, care conduce experimentul pentru Target Malaria, un consorțiu de cercetare sprijinit de Bill & Melinda Gates Foundation, relatează Hotnews.

Acesta a adăugat că enzima țintește doar cele trei specii principale din cele peste 3.500 din lume care poartă malaria. Malaria este o boală infecțioasă des întâlnită în multe zone tropicale și subtropicale, scrie libertatea.ro.

În lipsa măsurilor corespunzătoare de prevenire și tratament, malaria poate duce la deces. Malaria este determinată de un grup de protozoare-parazit numite Plasmodium.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: