image
Sursa foto: CUB

CUB: Din viitorul guvern trebuie să dispară figurile unor miniștri compromiși

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare consideră că resetarea guvernului este o necesitate obiectivă și că din viitorul executiv „trebuie să dispară figurile unor miniștri compromiși”.

„Demisia de astăzi a Guvernului Gavrilița impune autorităților să însușească lecțiile corecte. În primul rând, RM are nevoie de mai mult consens intern. Ultimele 20 de luni arată foarte clar că fostului guvern i-a lipsit inteligența unei comunicări eficiente, având în schimb un exces de netransparență, înclinarea de a folosi starea de urgență pentru comiterea de abuzuri în domeniul energiei, încheierea de contracte cu firme căpușă, irosirea bugetului pe ajutoare oferite clientelei și, poate cel mai grav, compromiterea reformelor cheie în justiție, administrație publică, liberalizarea economiei și asigurarea siguranței și ordinii publice”, se spune într-o declarație a formațiunii.

Totodată, CUB cere justiției și organelor de anchetă să rezolve cauzele pornite contra unor foști miniștri.

„Nimeni nu poate fi mai presus de lege, mai ales în condiții de insecuritate, război. Ca partid pro-european, democratic, cerem majorității parlamentare instalarea cât mai rapidă a unui guvern nou, eliberat de scheme, inhibiții și propagandă. Oameni virtuoși și competenți trebuie aduși în viitorul guvern, fără prejudecățile care au săpat credibilitatea guvernului auto-demisionar”, se mai spune în comunicat.

În opinia Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, schimbarea guvernului este o condiție obligatorie pentru accelerarea procesului de pregătire a aderării la UE, iar clasa politică trebuie să realizeze că agenda de integrare europeană este deasupra oricăror interese partizane.

Precizăm că Guvernul condus de Natalia Gavrilița și-a dat astăzi demisia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: