image

Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice, pe întreg teritoriul RM

Începând cu ziua de mâine, 30 noiembrie, purtarea măștilor de protecție devine obligatorie pe întreg teritoriul RM. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Totodată începând cu ziua de mâine va fi interzisă aflarea în locuri publice a grupurilor mai mari de 3 persoane.

Experții recomandă persoanelor cu vârsta de peste 63 de ani să nu părăsească domiciliul decât pentru necesități stringente.

Începând cu ziua de mâine, instituțiile publice și cele private vor stabili un regim special de muncă, fiind atras la serviciu doar personalul strict necesar pentru a asigura funcționalitatea întreprinderilor. Pentru personalul, activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, va trebui să fie asigurată munca la distanţă.

Totodată, orarul de călătorie al transportul public, inlcusiv numărul de unități de transport va fi ajustat după necesitate în orele de vârf. Conducătorii auto, taxatorii și pasagerii vor fi obligați să poarte măști de protecție pe parcursul călătoriei.

Amintim că în Republica Moldova a fost declarată, din nou, stare de urgență în sănătate publică.

În scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19, CNESP a mai decis interzicerea activitatății cluburilor de noapte (discoteci, karaoke, disco-baruri), începând cu data de 28 noiembrie 2020.

Totodată, din 30 noiembrie, restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa până la orele 22.00. Unităților de alimentație publică le va fi interzisă activitatea în intervalul 22:00-07:00.

Citeşte mai mult despre

comentarii: