image
Sursa foto: Getty Images

"Bestia" din garajul lui Cristiano Ronaldo. Bolidul care atinge 300 de km/h în 13 secunde

Bugatti Chiron Super Sport 300+ este cea mai rapidă mașină din lume în acest moment, iar Cristiano Ronaldo și Karim Benzema sunt doar două dintre vedetele care au acest model în garaj.

Capabilă să prindă 100 de km/h în 2.4 secunde și 300 de km/h în 13 secunde, Bugatti Chiron este o bestie în adevăratul sens al cuvântului. Jurnaliștii de la Marca au avut șansa de a realiza un test drive cu bolidul de 3 milioane de euro, iar performanțele vehiculului i-au dat pe spate.

"Bugatti Chiron, o mașină cu performanțe din altă galaxie. Nu-i de mirare că Benzema și Cristiano Ronaldo au câte o mașină din această gamă. A fost cea mai incredibilă experiență în cei 25 de ani de meserie. E clar că Bugatti Chiron e mașina supremă, nimic nu se compară cu ea", au relatat jurnaliștii spanioli.

Pe 2 septembrie 2019, Bugatti Chiron a atins viteza de 490,48 km/h, pe o distanță de 8.8 kilometri. La bord se află pilotul de teste Andy Wallace.

Cât consumă Bugatti Chiron? Undeva la 35 de litri de combustibil la 100 de km, în oraș. Consumul mediu este prevăzut la 22 de litri/100 km. La viteză maximă, rezervorul de 83 de litri se golește în 9 minute!

Bugatti Chiron poate ajunge și la 500 de km/h, însă pentru moment nu există jante care să reziste la o asemenea viteză. Cu un motor W16 cvadri-turbo și 1500 CP sub capotă, Bugatti Chiron este "o bestie" în adevăratul sens al cuvântului.

Maşinile standard Bugatti Chiron sunt limitate electronic, viteza maximă pe care o pot atinge fiind de 420 km/h. Bugatti nu a spus niciodată cât de rapid poate merge un automobil nemodificat, fără limitator electronic. Motivul, au spus cei din conducerea companiei în trecut, este acela că nu sunt siguri de cum se comportă penurile la astfel de viteze.

Preşedintele Bugatti, Stephan Winkelmann, a spus după stabilirea recordului: "Scopul nostru era să fim primul constructor care să atingă limita de 300 de mile pe oră (482,8 km/h). Am reuşit asta acum, fiind incredibil de mândri. Am arătat în mai multe rânduri că noi construim cele mai rapide maşini din lume. În viitor, ne vom concentra pe alte domenii".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: