image
Sursa foto: mediafax.ro

Mai mulţi oficiali irakieni condamnă prezenţa trupelor americane pe teritoriul Irakului

Mai mulţi parlamentari şi partide politice din Irak au condamnat ieri prezenţa trupelor americane pe teritoriul irakian, în contextul unei vizite din partea preşedintelui american Donald Trump, relatează site-ul postului CNN.

Donald Trump a efectuat, miercuri seară, o vizită neanunţată la o bază militară americană din Irak. Aceasta reprezintă prima vizită a actualului lider de la Casa Albă într-o zonă de război.

Vizita preşedintelui Trump şi prezenţa trupelor americane au fost denunţate joi de membrii Parlamentului irakian şi de majoritatea partidelor politice, scrie mediafax.ro.

"Trump ar trebui să ştie că Irakul nu este un stat american, iar premierul irakian Adil Abdul-Mahdi trebuie să fie responsabil", a declarat parlamentarul irakian Faleh al-Khazali.

"Cerem tuturor trupelor americane să părăsească Irakul şi Guvernului irakian să îi considere invadatori", a adăugat acesta.

Donald Trump ar fi trebuit să se întâlnească miercuri cu Abdul-Mahdi, însă întrevederea a fost anulată din cauza unor "perspective diferite".

Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders, a informat că Mike Pompeo urmează să se întâlnească cu premierul irakian la Bagdad pe 11 ianuarie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: