image
Sursa foto: MSMPS

La Centrul Covid de la Moldexpo sunt activate circa 400 de locuri pentru bolnavii din staționar și cei din secția de triere

La Centrul Covid-19 de la Moldexpo au fost pregătite 200 de paturi pentru pacienții cu Covid-19 și încă 200 de locuri noi au fost pregătite în secția de triaj a pacienților. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu pe pagina sa de facebook.

„200 de paturi pentru internarea pacienților cu COVID-19 au fost pregătite la Centrul COVID-19 și alte circa 200 paturi pentru triajul pacienților suspecți la infecție”, a anunțat ministra Sănătății în urma unei vizite la această instituție.

Totodată ea a remarcat că începând de mâine vor fi activate paturi suplimentare la Centrul Republican de Narcologie și Spitalul de Dermatologie și Boli Comunicabile. „Încercăm să identificăm soluții pentru a face față numărului mare de persoane infectate, care necesită internare, în municipiul Chișinău” a mai spus Viorica Dumbrăveanu.

Referitor la spitalele raionale, conducerea ministerului susține că pe moment situația este stabilă. Acolo unde secțiile sunt pline, bolnavii sunt redirecționați în instituțiile medicale unde sunt locuri libere ori este suplimentat numărul de paturi.

„Îndemn populația să respecte măsurile de protecție. De acțiunile fiecăruia depinde situația epidemiologică de mai departe. Ajutați lucrătorii medicali să vă ajute”, a mai spus ministra Sănătății.

MSMPSMSMPS
MSMPSMSMPS

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: