image
Sursa foto: gov.md

VIDEO: Slovacia a oferit Republicii Moldova zece mii de teste PCR pentru a combate criza pandemică

Slovacia a oferit Republicii Moldova zece mii de teste PCR, pentru combaterea crizei pandemice. Anunțul a fost făcut la Chișinău de către ministrul slovac de Externe.

Oficialul de la Bratislava a avut o întrevedere cu omologul său de la Chișinău, Nicu Popescu. Cei doi au reiterat importanța sprijinului reciproc între Republica Moldova și Slovacia și au evidențiat importanța dezvoltării relațiilor în sfera economiei.

Pot confirma că Republica Moldova rămâne pentru Slovacia una dintre țările prioritare în contextul asistenței pentru dezvoltare. Noi încercăm să vă ajutăm în perioada pandemiei. Am adus astăzi zece mii de teste PCR, o mică donație, să vă susținem în lupta cu virusul Covid-19", a anunțat Ivan Korcok, ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace.

Ministrul moldovean de externe a exprimat gratitudine pentru donația a 10 mii teste de diagnosticare prin metoda PCR, care au ajuns la Chișinău chiar astăzi, cu ocazia vizitei ministrului slovac.

De asemenea, miniștrii de externe Nicu Popescu și Ivan Korčok au efectuat un schimb amplu de opinii privind securitatea regională și reglementarea transnistreană.

Noutăţile partenerilor

comentarii: