image
Sursa foto: dse.md

Doi moldoveni răniți la Kaluga au fost aduși acasă

Doi cetățeni accidentați în Federația Rusă au ajuns în această după-amiază la Chișinău. Ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au efectuat misiunea de repatriere a persoanelor, dar și de asistență medicală pe parcursul transportării.

În dimineața zilei de 1 septembrie cei doi cetățeni au fost așteptați pe peronul gării feroviare din Ocnița de către două ambulanțe SMURD, care i-a preluat pe cei doi bărbați pentru a-i transporta în siguranță la Chișinău.

A fost nevoie de transport special din cauza stării sănătății ambilor bărbați, care au suportat traumatisme grave.

Prima persoană adusă de SMURD este un bărbat în vârstă de 47 de ani, care a avut de suferit în urma tragicului accident din Kaluga, iar a două persoană este un bărbat de 44 de ani, care a suportat un accident de muncă în același oraș. La solicitarea rudelor, IGSU a transportat persoana la Chișinău pentru ca acesta să poată beneficia de îngrijiri calificate.

Ambii bărbați au fost monitorizați pe parcursul drumului de la Ocnița la Chișinău de două echipaje SMURD. Aceștia au fost preluați la Institutul de Medicină Urgentă de medici pentru îngrijiri ulterioare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: