image
Sursa foto: Jurnal.md

Bugetul municipal Chișinău ar putea fi deposedat de 17 milioane de lei: Apelul lui Ceban către instituțiile statului

Primarul capitalei, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor ar fi admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei. Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

„Suntem impuși astăzi să transferăm suma de 17,1 mln lei. Primăria Municipiului Chișinău a depus cerere de revizuire prin care se solicita anularea hotărârilor de judecată anterioare, prin care Primăria a fost obligată să compenseze în mod solidar cu Întreprinderea Municipală „Direcția Construcții Capitale” suma de circa 17 milioane de lei cu titlu de prejudiciu/venit ratat al SA „Locuințe pentru toți”. Cerere de revizuire depusă împotriva deciziilor, pe care le considerăm ilegale, a fost respinsă de către Curtea de Apel Chișinău prin încheierea din data de 15 Iunie 2021. Încheierea în cauză a fost contestată la Curtea Supremă de Justiție . Actualmente nicio informație privind examinarea recursului declarat la CSJ nu este. Urmează a fi reținut faptul că cererea de revizuire a fost examinată de același judecător, care a menținut hotărârea de încasarea a sumelor de bani menționate”, a scris pe Facebook Ion Ceban.

Noutăţile partenerilor

comentarii: