image
Sursa foto: gov.md

Spânu, în Polonia: „Am abordat soluțiile tehnice pe care le putem implementa în scopul furnizării gazelor naturale în RM”

Vicepremierul Andrei Spânu a avut mai multe întâlniri la nivel înalt în cadrul vizitei sale în Polonia, subiectul primordial discutat fiind furnizarea cu gaze naturale și soluțiile de depășire a crizei actuale în Republica Moldova.

Andrei Spânu s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al Cancelariei Președintelui Poloniei și șeful Biroului internațional de politici, Jakub Kumoch, precum și cu reprezentantul special pentru Moldova al Prim-ministrului Republicii Polone, Adam Eberhardt.

„M-am văzut și cu ministrul Energiei de la Varșovia, Piotr Naimski. Am discutat despre un parteneriat pe termen lung în furnizarea gazelor naturale din Polonia. Un proiect bilateral pe care îl tratăm cu maximă seriozitate, pentru că obiectivul nostru este ca sursele de alimentare să fie cât mai diversificate și mai adecvate pentru depășirea unei crize de acest calibru. Polonia este un stat prieten și un partener de nădejde al Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a declarat Spânu.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a discutat și cu vicepreședintele PGNiG (compania de stat poloneză), Artur Cieślik, despre capacitatea gazelor naturale pe care RM o poate obține din partea statului polon.

„Am vorbit cu președintele consiliului de administrație GAZ-SYSTEM, Tomasz Stepien. În cadrul discuțiilor, am abordat soluțiile tehnice pe care le putem implementa împreună cu partenerii polonezi, în scopul furnizării gazelor naturale în țara noastră”, a precizat Andrei Spânu.

Vicepremierul a precizat că va reveni cu informații actualizate, de interes, pe măsură ce autoritățile vor avansa în soluționarea crizei gazelor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: