image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO: Lilian Carp: „Nu în zadar făcea lumea glume, că Doru dădea indicații cine ar trebui să fie mai credibil ca Voronin”

„Partidul „Șor” nu este la prima abatere, acum lumea însă vede și cum erau ticluite unele sondaje prin manipularea opiniei publice”, a comentat deputatul Lilian Carp imaginile video în care apare șeful Institutului de sondaje IMAS, Doru Petruți, la o ședință online cu liderul formațiunii, Ilan Șor, căruia îi dă sfaturi cum să organizeze protestele și cu ce politicieni ar fi bine să se asocieze. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la Jurnal TV.

Partidul „Șor” nu este la prima abatere. În spațiul public se vorbea că sunt folosite sume de bani fără a se cunoaște proveniența lor. Acum, din câte înțeleg, punctul de pornire a fost acel concert și în urma descinderilor procurorilor înteleg că au fost ridicate probe. Vedem și cum erau ticluite unele sondaje, prin manipularea opiniei publice. Nu în zadar mai făcea lumea glume, când îmi spunea că Doru dădea indicații cine ar trebui să fie mai credibil ca Voronin”, a declarat Lilian Carp

Deputatul a precizat că a anticipat de la tribuna Parlamentului că există un partid politic din actuala componență a Legislativului care este folosit ca trompetă pentru partidul „Șor”. Este vorba de PCRM.

Se vede din acțiunile lui Vladimir Voronin, care apare cumva detașat de acțiunile PSRM. El face ce poate mai bine, vinde oameni, prestează servicii pentru anumite partide, inițial pentru Plahotniuc, acum pentru Șor. Nu în zadar azi a cerut prin declarația PCRM „Libertate pentru Marina”. Vedem totodată foarte clar cum lucrează unii sociologi și apare întrebarea cu cât au fost plătiți pentru „formarea opiniei publice”, „măsurări” și sfaturi care se dau. Pot oferi oricui servicii, important e ca banii care li se achită să fie cunoscută proveniența lor. Sper că se va ajunge cu ancheta și vom afla de unde sunt banii și pentru aceste sondaje”, a mai spus Lilian Carp.

Amintim că în imaginile cu șeful Institutului de sondaje IMAS, Doru Petruți sfătuia liderul partidului „Șor”, ca Voronin să anunțe că se unește cu Șor pentru a organiza proteste antiguvernamentale: „Voronin este cel mai credibil, asta spun cifrele. Dintre ăștia, el poate avea un ton de ăsta, echilibrat și împăciuitor cumva... și să scoată, și să zică, și o perlă despre PAS. La el lucrurile astea prind mult mai bine”, i-a sfătuit șeful IMAS.

Potrivit surselor confidențiale ale Jurnal TV, această ședință ar fi avut loc în luna mai curent. Iar începând cu luna iunie, Partidul Șor și PCRM au organizat mai multe proteste comune. PCRM i-a eliminat pe socialiști din această ecuație, asta deși în legislativ formează un bloc.

Emisiunea „Ora Expertizei” poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: