image
Sursa foto: anp.md

Ce s-a întâmplat în penitenciarele din țară în decurs de o săptămână

Săptămâna trecută, în penitenciarele din țară au fost înregistrate un număr de 7033 de persoane, 77 de persoane au fost eliberate, 68 reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, iar 1000 au fost încadrate benevol în câmpul muncii. Două persoane au fost transferate din Federația Rusă, fiind plasate în Penitenciarul nr.13-Chișinău.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 279 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare.

Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2564 persoane.

De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 48 de deținuți, totodată fiind efectuate 5 apeluri la 112, pentru asistență medicală de urgență.

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: patru telefoane mobile, două substanțe vegetale mărunțite de culoare verde, cu miros specific, presupuse a fi narcotice, 155 de lei, circa 6 kg de drojdie și mai multe accesorii.

Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: