image
Sursa foto: ansa.gov.md

Focar de pestă porcină africană: 35 de mistreți, găsiți morți în Rezervația naturală „Pădurea Domnească”

Un nou focar de pestă porcină africană la mistreți a fost înregistrat la Rezervația naturală „Pădurea Domnească”. Specialiștii au confirmat 35 de cazuri pozitive la mistreții găsiți morți.

Focarul înregistrat acum două zile este continuarea celui de la sfârșitul lunii decembrie. Atunci au fost depistate mai multe animale pierite, la care s-a confirmat pesta porcină africană.

„Au fost depistate aceste 35 de cadavre în zona de frontieră cu România, zonă în care populația nu are acces. Această fâșie este monitorizată de Poliția de Frontieră, care ne-a și informat. Cadavrele ar putea fi și de o săptămână, unele fiind în stare de putrefacție.

Zona respectivă se va afla în carantină pentru un termen de 45 de zile. Au fost întreprinse măsurile sanitar-veterinare de eradicare a focarelor, cu înhumarea cadavrelor și petrecerea dezinfecției locurilor unde acestea au fost depistate”, a declarat Vitalie Carauş, șeful Secției sănătatea și bunăstarea animalelor din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pentru IPN.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: