image
Sursa foto: Profimedia

Varianta Delta, la fel de infecțioasă ca varicela; CDC: „Războiul s-a schimbat“

Războiul împotriva COVID-19 s-a schimbat, în condițiile în care varianta Delta este la fel de contagioasă ca varicela, poate fi transmisă de persoanele vaccinate și poate provoca îmbolnăviri mai grave decât tulpinile anterioare, potrivit Centre for Disease Control (CDC).

Varianta cu răspândire rapidă are nevoie de o nouă abordare, pentru a ajuta publicul să înțeleagă pericolul, arată un document intern al CDC.

Persoanele nevaccinate sunt de trei ori mai predispuse să se infecteze și riscă de peste 10 ori mai mult să se îmbolnăvească grav sau să moară, avertizează CDC: „Recunoașteți că războiul s-a schimbat. Îmbunătățiți comunicarea privind riscurilor individuale în rândul celor vaccinați“, potrivit AlephNews.

Același document descrie varianta Delta ca fiind la fel de transmisibilă ca varicela și mai transmisibilă decât o serie de alte boli, cum ar fi MERS, SARS, Ebola, variola, și gripa sezonieră, inclusiv gripa care a provocat epidemia din 2018.

Astfel, CDC recomandă măsuri de prevenire care includeau obligativitatea vaccinării pentru profesioniștii din domeniul sănătății pentru a proteja persoanele vulnerabile și revenirea la purtarea măștilor.

Organizația Mondială a Sănătății spune că câștigurile obținute cu greu în lupta împotriva COVID-19 se pierd pe măsură ce varianta Delta se răspândește, iar vaccinarea ar putea salva vieți.

comentarii: