image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon, despre decizia Curții Constituționale: „Au transformat RM într-un stat prezidențial”

Curtea Constituțională a formalizat astăzi o lovitură de stat, după ce și-a schimbat propria poziție din 23 februarie, 2021 și multe altele care stipulează rolul majorității parlamentare și, în consecință, a transformat RM dintr-un stat parlamentar în unul prezidențial. Este reacția președintelui PSRM, la decizia de astăzi a Înaltei Curți care a declarat constituțional decretul semnat de președintele Maia Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier.

Decizia de astăzi transformă RM dintr-un stat cu forma de guvernare parlamentară, în stat prezidențial, când ultimul cuvânt aparține șefului statului, nu organului legislativ suprem” a scris Igor Dodon pe canalul său de Telegram.

În context, liderul socialiștilor a anunțat că mâine va întruni conducerea PSRM pentru a decide ce acțiuni vor întreprinde în continuare.

Poziția noastră rămâne însă neschimbată, iar cei care vor alegeri anticipate și vor să arunce RM în campania electorală trebuie să-și asume responsabilitatea pentru viața a mii de persoane care ar putea deceda din cauza pandemiei”, a mai notat Igor Dodon

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: