image
Sursa foto: national.ro

Zeci de fermieri din țară, trași pe sfoară de către mai multe firme; Încheiau contracte, dar nu-și respectau obligațiile

După ce săptămâna trecută mai mulți fermieri din Republica Moldova au organizat o conferință de presă în care s-au plâns că au fost trași pe sfoară de către mai multe firme, astfel aceștia au fost pădubiți de sume neorme de bani, astăzi PCCOCS anunță că două persoane cu vârsta de 26 și respectiv 29 ani, sunt cercetate penal pentru comiterea infracțiunii de escrocherie.

Suspecții ar fi cumpărat rapiță, floarea soarelui și grâu furajer de la mai mulți fermieri din țară, pe care ulterior le-au realizat, astfel indivii le-au cauzat victimelor daune materiale în sumă totală de peste șapte milioane lei.

Astfel din luna octombrie 2018 până în luna ianuarie 2019, forțele de ordine au documentat acțiunile ilegale ale suspecților.

Aceștia prin intermediul întreprinderilor fondate de ei: SRL „Cereale-LVN”, SRL „LIG-SI AGRO”, SRL „PLATINUM AGROTRANS”, au indus în eroare zeci de producători agricoli autohtoni, determinându-i să încheie mai multe contracte de vânzare-cumpărare a cerealelor, fără a avea intenția de a-și respecta obligațiile asumate.

În urma acțiunilor infracționale, suspecții au însușit rapiță, floarea soarelui și grâu furajer, pe care ulterior le-au realizat, cauzând victimelor daune materiale în sumă totală de peste șapte milioane lei.

În cadrul cauzei penale gestionate, au fost efectuate mai multe măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, stabilindu-se că învinuiții, intrând în posesia produselor cerealiere, au identificat mai mulți cumpărători, cărora, într-o perioadă scurtă de timp, le-au realizat produsele agricole, încasând mijloace financiare.

Sumele obținute făptuitorii le-au folosit în interes personal, procurând tehnică agricolă, autoturisme de lux, iar o parte din mijloacele financiare a fost investită în construcția unor edificii sau transferată pe conturile bancare ale întreprinderilor înregistrate pe numele persoanelor interpuse.

Ca rezultat al acţiunilor procesuale efectuate, făptuitorii au fost reţinuţi pentru 30 zile.

Dacă li se va demonstra vinovăția, învinuiții riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la opt la 15 ani.

În context, persoanele prejudiciate prin activitățile infracționale ale suspecților sunt îndemnate să se adreseze la PCCOCS sau Direcției generale urmărire penală a IGP.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: