image
Sursa foto: ansa.gov.md

ANSA a întreprins o vizită la Comrat în contextul intoxicației alimentare de la gimnaziul din Cioc-Maidan

Agenția a organizat un seminar de instruire unde au participat peste 160 de reprezentanți ai diviziunilor teritoriale din sudul Moldovei, reprezentanți ai agenților economici, primăriilor, grădinițelor și școlilor din regiune, pentru a nu admite asemenea cazuri regretabile. În noaptea de 3 spre 4 martie la Spitalului Raional Comrat au ajuns 36 de copii cu intoxicație cu vomă, dureri de abdominale. Rezultatele probelor prelevate de către ANSA vor fi anunțate în această seară.

După ce pe 4 martie, 36 de elevi de la gimnaziul din Cioc-Maidan au ajuns la spital cu simptome de intoxicație iar Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate de la ce s-au îmbolnăvit copiii, astăzi specialiștii au întreprins o vizită operativă în orașul Comrat.

Discuția s-a axat pe recomandările ANSA în ce privește procesul de organizarea a alimentației copiilor în instituţiile de învățământ, posibilitățile de diversificare a serviciilor de alimentare în cantinele școlare și pilotarea unor metode alternative privind prestarea serviciilor de alimentare, precum și respectarea strictă a normelor de igienă și alimentare în procesul de prepararea a bucatelor, pentru a nu admite asemenea cazuri regretabile. Pe parcursul zilei, a fost organizat un seminar de instruire unde au participat peste 160 de reprezentanți ai diviziunilor teritoriale din sudul Moldovei, reprezentanți ai agenților economici, primăriilor, grădinițelor și școlilor din regiune, se arată în comunicatul ANSA.

Amintim că în ziua intoxicării la cantina gimnaziului au fost alimentați 187 de elevi, iar dintre aceștia au ajuns la spital mai mulțí copii cu vârste cuprinse între 11-15 ani, internați cu suspiciune de toxiinfecție, invocând simptomele precum vomă, dureri abdominale și la unii dintre ei dereglări gastrointestinale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: