image
Sursa foto: Facebook/Peter Michalko

Peter Michalko, despre afirmațiile lui Dodon: Este regretabil că apar declarații care pun asistența UE în lumină negativă

Șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, și-a exprimat regretul față de retorica președintelui Igor Dodon care a calificat anunțul Comisiei Europene privind suportul pentru RM ca fiind doar niște „promisiuni”.

„UE a acordat asistență în mod sincer și rapid și este partenerul Republicii Moldova care oferă cea mai mare susținere și de lungă durată. Este regretabil că apar declarații care pun această susținere în lumină negativă. Acest ajutor este oferit fără condiții și asta este firesc, pentru că UE este partener care este foarte aproape de oamenii din Republica Moldova”, a declarat Peter Michalko la Secretele Puterii de la Jurnal TV.

„UE a reacționat imediat. A luat în vedere necesitățile țărilor din Parteneriatul Estic și a venit cu acest pachet de 140 de milioane de euro pentru reacția imediată, plus 700 de milioane pentru reacția în perspectivă scurtă și medie, mai ales în domeniul economic. Apoi a venit separat cu pachetul de 87 de milioane de euro pentru RM, format din resursele proiectelor care sunt implementate și ale celor planificate pentru viitor. Acești bani sunt granturi, deci bani care nu vor trebui întorși”, a adăugat ambasadorul UE.

LIVE: SECRETELE PUTERII, 15.04.2020

Urmăriți ediția online pe www.jurnaltv.md www.jurnal.md, dar și pe pagina de Faceboook. Publicată de „Secretele Puterii”, cu Alex Cozer, la Jurnal TV pe Miercuri, 15 aprilie 2020

Precizăm că asistența de 87 de milioane de euro vine să completeze fondurile în valoare totală de 140 de milioane care au fost alocate de UE tuturor țărilor din Parteneriatul Estic (PaE) din programul regional de asistență.

Din programul regional destinat PaE, UE a alocat 30 de milioane de euro prin intermediul OMS pentru sistemele medicale, 11 milioane pentru susținerea păturilor vulnerabile și necesităților sociale ce vor fi valorificate prin intermediul organizațiilor societății civile și 100 de milioane pentru redresarea economiei, în special întreprinderilor mici și mijlocii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: