image
Sursa foto: wikimedia.org

Carp, despre dorința lui Harunjen de a reveni la PG: O urmare a declarațiilor lui Plahotniuc de a reapărea în politica RM

Deputatul Lilian Carp este de părere că solicitarea fostului procuror general, Eduard Harunjen, de a-i fi anulat decretul prin care a fost demis ar putea avea legătură cu declarațiile fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc, cu referire la revenirea sa în politica moldovenească. Declarația a fost făcută de Carp în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„Nu-i exclus că este o urmare a declarațiilor lui Plahotniuc. Mai multe personaje din anturajul lui Plahotniuc apar și vor să revină în anumite funcții”, a declarat deputatul PAS.

Amintim că ex-procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, i-a solicitat, astăzi, preşedintei Maia Sandu anularea decretului din iulie 2019, prin care fostul șef al statului, Igor Dodon, l-a demis din funcția de procuror general.

În acest context, președinta Maia Sandu a spus că cei care au servit regimuri corupte nu au șanse să revină în sistem.

Solicitarea lui Harunjen vine la puțin timp după ce Plahotniuc a anunțat, la sfârșitul lunii octombrie, că revine în politica moldovenească.

Noutăţile partenerilor

comentarii: