Daragh este din Irlanda și l-a rugat pe Jurgen Klopp să piardă meciurile pentru a opri seria de invincibilitate a ”cormoranilor”. Scrisoarea l-a impresionat pe Klopp, care i-a răspuns elegant.

”Dragă Jurgen Klopp

Numele meu e Daragh. Am 10 ani. Țin cu Manchester United și motivul pentru care ți-am scris este să mă plâng. Liverpool câștigă prea multe meciuri. Dacă mai câștigați încă nouă meciuri o să aveți cea mai bună serie de invincibilitate din fotbalul englez. Ca fan al lui United, asta e foarte trist.

Deci în următoarele meciuri în care joacă Liverpool te rog fă-i să piardă. Trebuie doar să lași cealaltă echipă să înscrie. Sper că te-am convins să nu câștigi campionatul sau alt meci.

Cu stimă, Daragh”, a scris micuțul fan al lui Manchester United.

Cum i-a răspuns Jurgen Klopp

”Dragă Daragh

În primul rând, vreau să-ți mulțumesc pentru că mi-ai scris. Știu că nu mi-ai urat succes sau ceva de genul dar e întotdeauna plăcut să asculți un tânăr fan al fotbalului, nu contează, deci apreciez.

Din păcate, cu această ocazie nu îți pot oferi ce ai cerut, nu prin alegere oricum. La fel de mult cum îți dorești tu ca Liverpool să piardă, e slujba mea să dau totul pentru ca Liverpool să câștige așa cum își doresc milioane de oameni din întreaga lume și nu vreau să-i dezamăgesc.

Din fericire pentru tine, am pierdut meciuri în trecut și vom mai pierde meciuri în viitor pentru că așa e fotbalul. Problema e ca ai 10 ani și crezi că lucrurile vor rămâne mereu cum sunt acum, dar e un lucru pe care ți-l pot spune ca om de 52 de ani. Nu e cazul.

Citind scrisoarea ta, cred că pot să spun că singurul lucru care nu o să se schimbe e pasiunea ta pentru fotbal și pentru clubul tău. Manchester United e norocoasă să te aibă.

Sper ca dacă vom câștiga suficiente meciuri și poate vom ridica mai multe trofee nu vei fi dezamăgit. Cu toate că cluburile noastre sunt rivale, împărtășim mult respect unii pentru alții. Despre asta e fotbalul în opinia mea.

Ai grijă și mult succes,

Jurgen Klopp”, a fost răspunsul antrenorului german.