image
Sursa foto: captură video

Dodon, pasibil de a fi cercetat în dosarul „kuliokul”; CA Chișinău a casat decizia privind neînceperea urmăririi penale

Fostul președinte Igor Dodon ar putea fi cercetat penal în dosarul „kuliokul”.

Asta după ce Curtea de Apel Chișinău a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău (sector Ciocana) privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

„Prin această Hotărâre a CA Chișinău a fost deschisă calea legală pentru reînceperea urmăririi penale a fostului șef de stat, Igor Dodon, în dosarul „kuliokului”. După doi ani de luptă cu kuliokarul Dodon, Procuratura Generală are acum toate posibilitățile să facă o investigație imparțială, echidistantă și în strictă conformitate cu legislația în vigoare”, a declarat fostul deputat Iurie Reniță, care a făcut publică informația.

În anul 2020, ex-deputatul Iurie Reniță, a publicat imagini video în care apare Igor Dodon, căruia Plahotniuc îi întinde o pungă neagră. Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo a declarat, la un an de la apariția imaginilor cu punga neagră, că nu există suficiente probe pentru inculparea fostului președinte, iar în octombrie 2020, Judecătoria Chișinău a lăsat în vigoare ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale în baza imaginilor făcute publice de Reniță.

comentarii: